Най-сетне грандиозна победа над Две могили

ФК Менте (Русе) – Две могили 2:0

Както обикновено става след мача за купата веднага следва реванш в двубой за първенството. След като ФК Менте отпадна безславно от турнира за Купата на България, а с това и изгуби шансовете си за пробив в турнира за Купата на УЕФА дойде ред за мач от Североизточната „В“ група.

Ментаджиите, който изпаднаха в немилост пред клубния президент Тарикат Синабов, имат непосилната задача да избият 2 000 000 евро пропуснати ползи от неучастието в групите на Купата на УЕФА. Тарикат Синабов се е разпоредил да не им се изплащат заплати и премии докато крупната сума не бъде избита. Така първите 5 лева премия за победата от мач в СИ „В“ АФГ бяха пуснати за погасяването на дълга на играчите към Тарикат Синабов.

Две могили се опитаха да играят грамотно и да се представят на ниво след фантастичния си успех над ФК Менте за купата, но съдията Кинто Джобов не им позволи никакви произволности срещу тима на Тарикат Синабов. Реферът Кинто Джобов си мислеше ще трябва да се потруди на терена, за да иска след мача „премия“ от президента на ФК Менте. Той умело спираше атаките на Две могили на метри след централната линия на терена, а отделно си позволи лукса да вдигне два червени картона на играчи на гостите.

Освен това след гола на Койчо Невиждов, реферът Джобов побърза да затвърди успеха на домакините с пресилена дузпа, реализирана с доста късмет от Куйчо Пуйчев. Феновете на Две могили, които превъзхождаха в съотношение 100:1 тези на ФК Менте настръхнаха и съдията реши да свири в края и една дузпичка за гостите. Вратарят Аладин Лампов обаче видя как халфът на „могилите“ изпуска от бялата точка.

С този съдийски подарък не беше трудно ФК Менте да запише победа с 2:0. Грандиозния успех хвърли в делириум единствения фен на русенските ментаджии, докато намиращите се наоколо стотина привърженици на Две могили освиркваха мощно съдията.

След мача съдията Кинто Джобов напразно чакал два часа на стадиона появата на президента на ФК Менте Тарикат Синабов, за да си получи „премиалните“. Това обаче не се случило и Кинто Джобов помолил съдийската комисия да го назначи за следващия мач на ФК Менте като гост на Орловец, за да си оправи сметките с русенския Тарикат.

Феновете на Две могили пък се оплакаха след мача, че се наложило да пребият охраната на входа на стадиона, тъй като на касата им искали по 10 лева за билет за мача.

Вашият коментар

Няма коментари.

Comments RSS

Вашият коментар